De eerste e-bike die ontzorgt

Dankzij de unieke zorgknop staat de e-fietsgebruiker direct in verbinding met de alarmcentrale die je bijstaat  medische hulp, bescherming en locatiebepaling. Het is hiermee de eerste e-bike die ontzorgt.

Play Video

Duurzaam & snel van A naar B

Jouw zorgwerknemers fietsen van locatie A naar B en het liefst op een duurzame, snelle en comfortabele manier. Samen met zorginstellingen en gemeenten uit de buurt werken we aan een veilig en duurzaam alternatief waarbij zorgmedewerkers e-bikes kunnen delen. Via de alarmknop op het stuur sta je met één druk op de knop in contact met de alarmcentrale. Ze komen dan in actie voor locatiebepaling, bescherming en medische hulp. Bovendien kunnen we de Zorgfiets direct koppelen aan het plannings-, registratie- en declaratiesysteem van de zorginstelling. 

De elektrische zorgfietsen worden geleverd door heel Nederland.

Zichtbaarheid

De Zorgfiets kunnen we eventueel personaliseren in jullie eigen huisstijl. Zodat de zichtbaarheid in de wijken vergroot wordt. 

Onbezorgd en verzekerd

Elektrische fietsen, die zakelijk worden ingezet, vallen niet onder de standaard aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Voor zakelijke e-bikes moet een speciale verzekering worden afgesloten. Niet alle ondernemers zijn daarvan op de hoogte. De zorgfiets is als enige zakelijke e-bike verzekerd tegen letselschade van medewerkers, niet alleen schade aan of diefstal van de e-bike verzekerd, maar ook letselschade van de opzittende werknemer en schade aan (spullen van) derden.

Wilt u de e-bike testen op locatie? Geen probleem. 

Enkele features op een rij

A - Geïntegreerde zorgknop

Met één druk op de zorgfietsknop op het stuur heb je direct contact met de alarmcentrale. Voor pechhulp, medische hulp of bescherming.

B - Zeer comfortabel

Onderweg naar cliënten of patiënten op een unieke, comfortabele manier en zonder hoge kosten. Bevordert mobiliteit en vitaliteit.

C - Grote actieradius

De Zorgfiets heeft een actieradius van 50-60 km, afhankelijk van weersomstandigheden, omgeving, berijder en gebruik.

D - Onderhoud

Periodiek onderhoud op
locatie, inclusief WA + Ongevallen Opzittende verzekering.

Onderweg naar cliënten op een unieke, comfortabele manier en zonder hoge kosten. Deze e-bike voor zorgmedewerkers is voordelig en levert gezondheidswinst op.

Specificaties

Hieronder zie je de specs van de fiets en de accu.

Onderdeel
Specificatie
Motor
Bafang MTB. 250W. Voorwielaandrijving.
Accu
A-brand: standaard 16.8 Ah, 605 Wh. Geïntrigeerd in frame.
Frame
Virgin aluminium Alloy
Framemaat
50 cm
Gewicht
27 kilogram
Slot
Fietsslot van ABUS met ART** certificering
Banden
Schwalbe/Apollo anti-lekbanden
Verlichting
Automatische ledverlichting voor en achter
Accu 13.0
36 Volt – 13.0 Ah – 468 Wh – actieradius plus/min 50-60 km
Actieradius
plus/min 50-60 km per uur.
Aandrijving
Carbon riemaandrijving in plaats van reguliere ketting. Onderhoudsvriendelijker en gaat 3x langer mee.

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Door de bijzonder lage interne weerstand in onze motoren is fietsen ook prettig zonder ondersteuning. Soms lijkt het of een e-bike zwaar fietst zonder ondersteuning, maar doorgaans komt dat doordat je gewend raakt aan de ondersteuning en vervolgens ineens weer alle kracht zelf moet leveren. Het hangt uiteraard wel af van het terrein.

De fiets kan maximaal 120 kg dragen en ernaast 25 kg dragen op de voor- en achterdrager. 

Met de bijgeleverde lader wordt de accu opgeladen. Je kan de accu zowel in de e-bike als los van de e-bike opladen. De ideale laad-temperatuur ligt tussen 15 Celsius en 45 graden Celsius. De ontladingstemperatuur ligt tussen 15 Celsius en 45 Celsius graden. Je laadt de accu in gemiddeld 4/5 uur op indien de accu helemaal leeg is. 

Links op het stuur zit een display. Gebruik de ‘’m’’ knop om het systeem in te schakelen.
Houd de plus knop enkele seconden ingedrukt om de verlichting in/uit te schakelen.
De + en – knop gebruik je tevens om te kiezen tussen de drie bekrachtingsprogramma’s: low-mid-high.

Op het display zie je nauwkeurig hoeveel energie er beschikbaar is. Dit wordt aangegeven door middel van de 5 balkjes. Indien de indicator 1 balkje aangeeft heeft de accu minder dan 20% energie. Het kan voorkomen dat de ondersteuning van de e-bike wegvalt of gaat haperen onder de belasting.

Op het midden van het stuur zie je een groen display met een rode knop.  Alleen wanneer je op de rode knop drukt, krijgt de alarmcentrale toegang tot je locatie. Wanneer je 2x drukt, maak je telefonisch verbinding met de alarmcentrale en krijg je binnen enkele seconden een medewerker aan de lijn die je verder kan helpen. 

Via de Zorgknop op het stuur kun je bij pech onderweg contact opnemen. Wij zorgen dan de e-bike zo snel mogelijk gerepareerd wordt. 

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.