De eerste e-bike die ontzorgt

Dankzij de unieke zorgknop staat de e-fietsgebruiker direct in verbinding met de alarmcentrale die je bijstaat bij pechhulp, medische hulp of bescherming. Het is hiermee de eerste e-bike die ontzorgt.

Play Video

Duurzaam & snel van A naar B

Jouw zorgwerknemers fietsen van locatie A naar B en het liefst op een duurzame, snelle en comfortabele manier. Samen met zorginstellingen en gemeenten uit de buurt werken we aan een veilig en duurzaam alternatief waarbij zorgmedewerkers e-bikes kunnen delen. Via de app kunnen zorgmedewerkers zien waar en wanneer een e-bike in de buurt beschikbaar is.

De elektrische zorgfietsen staan op diverse locaties in Rotterdam en Den Haag. Komend jaar breiden we uit met een aantal nieuwe locaties. De meest actuele situatie is beschikbaar via onze app. 

Onbezorgd

De zorgfiets is als enige zakelijke e-bike verzekerd tegen letselschade van medewerkers,
niet alleen schade aan of diefstal van de e-bike verzekerd, maar ook letselschade van de opzittende werknemer en schade aan (spullen van) derden.

Wilt u de e-bike testen op locatie? Geen probleem. 

Alle features op een rij

A - Geïntegreerde zorgknop

Met één druk op de zorgfietsknop op het stuur heb je direct contact met de alarmcentrale. Voor pechhulp, medische hulp of bescherming.

B - Zeer comfortabel

Onderweg naar cliënten of patiënten op een unieke, comfortabele manier en zonder hoge kosten. Bevordert mobiliteit en vitaliteit.

C - Grote actieradius

De Zorgfiets heeft een actieradius van 50-60 km, afhankelijk van weersomstandigheden, omgeving, berijder en gebruik.

D - Onderhoud

Periodiek onderhoud op
locatie. 

Onderweg naar cliënten op een unieke, comfortabele manier en zonder hoge kosten. Deze e-bike voor zorgmedewerkers is voordelig en levert gezondheidswinst op.

Specificaties

Hieronder zie je de specs van de fiets en de accu.

Onderdeel
Specificatie
Motor
Bafang MTB. Front drive 250W
Accu
A-brand: standaard 15.6 Ah
Frame
Virgin aluminium Alloy
Framemaat
50 cm
Gewicht
27 kilogram
Slot
Fietsslot van ABUS met ART** certificering
Banden
Schwalbe Marathon Plus anti-lekbanden
Verlichting
Automatisch en dubbele ledverlichting voor en achter
Accu 13.0
36 Volt – 13.0 Ah – 468 Wh – actieradius plus/min 50-60 km

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Door de bijzonder lage interne weerstand in onze motoren is fietsen ook prettig zonder ondersteuning. Soms lijkt het of een e-bike zwaar fietst zonder ondersteuning, maar doorgaans komt dat doordat je gewend raakt aan de ondersteuning en vervolgens ineens weer alle kracht zelf moet leveren. Het hangt uiteraard wel af van het terrein.

De fiets kan maximaal 120 kg dragen en ernaast 25 kg dragen op de voor- en achterdrager. 

Met de bijgeleverde lader wordt de accu opgeladen. Je kan de accu zowel in de e-bike als los van de e-bike opladen. De ideale laad-temperatuur ligt tussen 15 Celsius en 45 graden Celsius. De ontladingstemperatuur ligt tussen 15 Celsius en 45 Celsius graden. 

Links op het stuur zit een display. Gebruik de ‘’m’’ knop om het systeem in te schakelen.
Houd de plus knop enkele seconden ingedrukt om de verlichting in/uit te schakelen.
De + en – knop gebruik je tevens om te kiezen tussen de drie bekrachtingsprogramma’s: low-mid-high.

Op het display zie je nauwkeurig hoeveel energie er beschikbaar is. Dit wordt aangegeven door middel van de 5 balkjes. Indien de indicator 1 balkje aangeeft heeft de accu minder dan 20% energie. Het kan voorkomen dat de ondersteuning van de e-bike wegvalt of gaat haperen onder de belasting.

Op het midden van het stuur zie je een groen display met een rode knop.  Alleen wanneer je op de rode knop drukt, krijgt de alarmcentrale toegang tot je locatie. Wanneer je 2x drukt, maak je telefonisch verbinding met de alarmcentrale en krijg je binnen enkele seconden een medewerker aan de lijn die je verder kan helpen. 

Indien je pech hebt langs de weg dan kan je direct door middel van de alarmknop op het stuur contact opnemen met de alarmcentrale. We zorgen ervoor dat je dan zo snel mogelijk geholpen wordt.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.