Stimuleer, beweeg, transformeer: de kracht van de e-bike in jouw bedrijf

Het stimuleren van e-bike gebruik biedt vele voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Het verbeteren van de gezondheid, het verminderen van milieubelasting en het creëren van een positieve bedrijfscultuur zijn slechts enkele voordelen.

Het stimuleren van e-bike gebruik biedt vele voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Het verbeteren van de gezondheid, het verminderen van milieubelasting en het creëren van een positieve bedrijfscultuur zijn slechts enkele voordelen. Wat maakt het dan toch nog vaak een uitdaging in de praktijk om een een e-bike als (extra) vervoersmiddel toe te voegen?

Doordat we gewend geraakt zijn aan andere vervoersmiddelen, zoals auto’s of het openbaar vervoer vergt het veranderen van deze routine tijd en inspanning.
Er zal altijd een team van zorgmedewerkers zijn die juist graag fietsen omdat ze er zelf voor kiezen en de voordelen zien van het vaker buiten zijn, het parkeren voor de deur. Waarbij andere juist liever met de auto gaan.

Om het gebruik van e-bikes onder werknemers te bevorderen, kunnen werkgevers verschillende stimulerende maatregelen overwegen. Zoals het organiseren van bewustmakingscampagnes en het inzetten van een vitaliteitsplan. Dankzij de geavanceerde technieken op de Zorgfiets kunnen we meedenken over de inzet van vitaliteitsplannen en bewustwordingscampagnes én de ervaringen delen van andere zorginstellingen.

Ben je na het lezen nieuwsgiering naar de mogelijkheden?  Neem dan contact met ons op via info@zorgfiets.nl of stuur een privé bericht.

Meer artikelen

Integratie van de e-bikes in de zorgsector

In de zoektocht naar duurzamere bedrijfspraktijken streven zorgbedrijven ernaar om innovatieve oplossingen te vinden die niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook het welzijn van hun medewerkers verbeteren. Een opkomende trend die hier perfect op aansluit, is het introduceren van e-bikes op de werkplek.

Het Leasen van een E-bike: Wat je Moet Weten voordat je beslist

Het aanschaffen van een e-bike is een investering in gemak, duurzaamheid en mobiliteit. Voor velen is leasen een aantrekkelijke optie, gezien de flexibiliteit en het vermijden van hoge aanschafkosten. Voordat je echter een e-bike least, zijn er enkele belangrijke punten waar je als bedrijf op moet letten. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Verplichte CO2-rapportage voor zakelijk verkeer

Wist je dat je vanaf 1 juli 2024 verplicht bent om het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van je medewerkers te rapporteren? Dit geldt voor organisaties vanaf 100 medewerkers en meer.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.