Samenwerkingsverband met Trigion leidt tot eerste Nederlandse connected e-bike

Beveiligingsorganisatie Trigion, onderdeel van Facilicom Group, en Zorgfiets.nl slaan de handen in een om veiligheid en mobiliteit te verbeteren en zo een veiligere en mobielere leefomgeving te creëren.

 

Rotterdam, 30 november 2021 –Beveiligingsorganisatie Trigion, onderdeel van Facilicom Group, en Zorgfiets.nl slaan de handen in een om veiligheid en mobiliteit te verbeteren en zo een veiligere en mobielere leefomgeving te creëren. Dankzij de ingebruikname van de eerste connected e-bike met alarmknop, staat de veiligheid van de fietsgebruiker centraal.

De zorgfiets e-bike wordt al ingezet in de zorgwereld waarbij het de ambulante thuiszorgmedewerker ontzorgt en ondersteunt. De zorgfiets e-bike zorgt er namelijk voor dat de reistijd van zorgmedewerkers verkort wordt waardoor medewerkers meer tijd op de locatie bij de cliënt hebben. Parkeer- en filestress behoren tot het verleden en bij pech, hulp of nood staan ze direct in contact met de alarmcentrale. Niet alleen in termen van veiligheid maar ook op het gebied van mobiliteit een belangrijke meerwaarde voor zorginstellingen.

Geïntegreerde zorgfietsknop

Met één druk op de zorgfietsknop op het stuur staat de zorgmedewerker direct in verbinding met de Alarm Service Centrale van Trigion. Voor pechhulp, medische hulp of bescherming. Dankzij de ingebouwde track & trace code kan de alarmcentrale van Trigion direct zien waar de ambulante zorgmedewerker zich bevindt.

Ron Knaap, directeur Monitoring en Response bij Trigion, ziet de e-bike als de eerste connected e-bike door middel van de ingebouwde track & trace sensor. ‘’Wanneer de gebruiker op de alarmknop drukt, staat hij direct in verbinding met onze alarmcentrale. Op deze manier kunnen we de fietsgebruiker direct faciliteren en hulp inschakelen. En dat past bij onze missie dat we samenwerken aan een inspirerende leefomgeving voor iedereen.’’

Mike Liu, managing director van zorgfiets, vult aan dat ze door deze jarenlange samenwerking met Trigion nog meer kunnen inspelen op de nieuwe behoefte rondom veiligheid en mobiliteit. ‘’Wij zijn al jaren actief in de zorgwereld in het bieden van slimme en duurzamere mobiliteitsoplossingen en de zorgfiets is daar een nieuwe aanvulling op.  De inzet van elektrische fietsen kan voor organisaties een positieve businesscase opleveren.’’

De zorgfiets wordt nu ingezet binnen de zorgwereld maar beiden heren zien kansen voor alle beroepen die extra veiligheid (willen) bieden.

Over Trigion
Trigion creëert veiligheid en doet dat steeds vaker met integrale oplossingen, waarin menskracht wordt gecombineerd met techniek en (data)intelligentie. Daarmee dragen we bij aan een inspirerende leefomgeving waarin mensen zich veilig voelen én waarin ze veilig zijn. Bezoek de website van Trigion. 

 

Meer artikelen

Verplichte CO2-rapportage voor zakelijk verkeer

Wist je dat je vanaf 1 januari 2024 verplicht bent om het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van je medewerkers te rapporteren? Dit geldt voor organisaties vanaf 100 medewerkers en meer.

Aansprakelijkheidsverzekering zakelijke e-bike

Voor zakelijke e-bikes moet een speciale verzekering worden afgesloten. Niet alle ondernemers zijn daarvan op de hoogte. Wij van de Zorgfiets werken samen met een Nederlandse, onafhankelijke verzekeringspartij die een WA + Ongevallen Opzittende verzekering voor de zakelijke e-bike biedt.

Fiets van de zaak

Als je voor een e-bike kiest, dan stoot je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uit dan een benzineauto en ook ruim 25 keer minder dan een elektrische auto. Een flinke besparing dus. Daarnaast is de e-bike goedkoper in aanschaf en gebruik dan de auto.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.