Samenwerkingsverband met Trigion leidt tot eerste Nederlandse connected e-bike

Beveiligingsorganisatie Trigion, onderdeel van Facilicom Group, en Zorgfiets.nl slaan de handen in een om veiligheid en mobiliteit te verbeteren en zo een veiligere en mobielere leefomgeving te creëren.

 

Rotterdam, 30 november 2021 –Beveiligingsorganisatie Trigion, onderdeel van Facilicom Group, en Zorgfiets.nl slaan de handen in een om veiligheid en mobiliteit te verbeteren en zo een veiligere en mobielere leefomgeving te creëren. Dankzij de ingebruikname van de eerste connected e-bike met alarmknop, staat de veiligheid van de fietsgebruiker centraal.

De zorgfiets e-bike wordt al ingezet in de zorgwereld waarbij het de ambulante thuiszorgmedewerker ontzorgt en ondersteunt. De zorgfiets e-bike zorgt er namelijk voor dat de reistijd van zorgmedewerkers verkort wordt waardoor medewerkers meer tijd op de locatie bij de cliënt hebben. Parkeer- en filestress behoren tot het verleden en bij pech, hulp of nood staan ze direct in contact met de alarmcentrale. Niet alleen in termen van veiligheid maar ook op het gebied van mobiliteit een belangrijke meerwaarde voor zorginstellingen.

Geïntegreerde zorgfietsknop

Met één druk op de zorgfietsknop op het stuur staat de zorgmedewerker direct in verbinding met de Alarm Service Centrale van Trigion. Voor pechhulp, medische hulp of bescherming. Dankzij de ingebouwde track & trace code kan de alarmcentrale van Trigion direct zien waar de ambulante zorgmedewerker zich bevindt.

Ron Knaap, directeur Monitoring en Response bij Trigion, ziet de e-bike als de eerste connected e-bike door middel van de ingebouwde track & trace sensor. ‘’Wanneer de gebruiker op de alarmknop drukt, staat hij direct in verbinding met onze alarmcentrale. Op deze manier kunnen we de fietsgebruiker direct faciliteren en hulp inschakelen. En dat past bij onze missie dat we samenwerken aan een inspirerende leefomgeving voor iedereen.’’

Mike Liu, managing director van zorgfiets, vult aan dat ze door deze jarenlange samenwerking met Trigion nog meer kunnen inspelen op de nieuwe behoefte rondom veiligheid en mobiliteit. ‘’Wij zijn al jaren actief in de zorgwereld in het bieden van slimme en duurzamere mobiliteitsoplossingen en de zorgfiets is daar een nieuwe aanvulling op.  De inzet van elektrische fietsen kan voor organisaties een positieve businesscase opleveren.’’

De zorgfiets wordt nu ingezet binnen de zorgwereld maar beiden heren zien kansen voor alle beroepen die extra veiligheid (willen) bieden.

Over Trigion
Trigion creëert veiligheid en doet dat steeds vaker met integrale oplossingen, waarin menskracht wordt gecombineerd met techniek en (data)intelligentie. Daarmee dragen we bij aan een inspirerende leefomgeving waarin mensen zich veilig voelen én waarin ze veilig zijn. Bezoek de website van Trigion. 

 

Meer artikelen

Gratis uitproberen van de Zorgfiets

De thuiszorgmedewerkers van Lelie zorggroep Rotterdam maken gebruik van de zorgfiets

De thuiszorgmedewerkers van de Lelie zorggroep in Rotterdam maken sinds maart 2022 gebruik van de zorgfiets. Naast de vele voordelen voor het milieu bevordert de zorgfiets ook de vitaliteit van de medewerkers.

Samenwerking Bazz E-Bikes

Zorgfiets.nl is voor het produceren en leveren van de e-bike een unieke samenwerking aangegaan met het Nederlandse bedrijf: Bazz E-Bikes. Bazz E-Bikes is in 2017 gestart met de door hen zelf ontwikkelde en sterke bezorg e-bike. Inmiddels houdt deze e-bike zich al jaren staande in de sterk groeiende bezorgmarkt. Door de samenwerking met zorgfiets.nl wil en kan Bazz E-Bikes zich ook richten op de zorgmarkt.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.