Integratie van de e-bikes in de zorgsector

In de zoektocht naar duurzamere bedrijfspraktijken streven zorgbedrijven ernaar om innovatieve oplossingen te vinden die niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook het welzijn van hun medewerkers verbeteren. Een opkomende trend die hier perfect op aansluit, is het introduceren van e-bikes op de werkplek.

De introductie van e-bikes op werklocaties is een stap in een groenere richting maar het kan soms op weerstand stuiten.

‘’Hoe kunnen we ervoor zorgen dat e-bikes binnen ons bedrijf meer draagvlak krijgen?’’ Is een vraag die we vaker terug horen.

Toegankelijk
De sleutel tot succes ligt in een geleidelijke integratie. Soms kan het helpen om per locatie te starten met enkele e-bikes zodat de medewerkers de kans gegeven wordt om op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze vorm van mobiliteit. De e-bike bespaart namelijk niet alleen tijd, maar vermindert ook stress doordat zoeken naar parkeerplekken en files tot het verleden behoort. Het resultaat? Medewerkers komen energieker en minder gestresst aan bij hun cliënten.

Dankzij de geavanceerde technieken op de Zorgfiets kunnen we meedenken over de inzet van vitaliteitsplannen en bewustwordingscampagnes én de ervaringen delen van andere zorginstellingen. Zodat het gebruik van de e-bike beloont kan worden, waardoor de Zorgfiets een gewaardeerde optie wordt binnen het bedrijf.

In essentie bieden e-bikes niet alleen een milieuvriendelijkere manier van vervoer, maar bevorderen ze ook het welzijn van zorgmedewerkers. Laten we streven naar een groenere toekomst en een werkomgeving die niet alleen efficiënt is, maar ook bijdraagt aan het welzijn van degenen die dagelijks het verschil maken in de zorg.

Kennis & veiligheid
Door onze jarenlange kennis van de zorgwereld en het samenwerken met onze partners in de e-bike, service- en onderhoudsmarkt verkennen wij graag met jullie de mogelijkheden zodat we een lease contract kunnen opstellen gebaseerd op jullie (toekomstige) wensen. We bieden een  all-in ”product as a service” lease contract aan met verschillende looptijden. Inclusief verzekering, onderhoudsbeurten en gepersonaliseerde e-bike. De toegevoegde waarde van de Zorgfiets is de geïntrigeerde Zorgknop op het stuur waardoor je direct in contact staat met de alarmcentrale die je bijstaat voor medische hulp, bescherming en locatiebepaling. Zodat de veiligheid van de zorgmedewerkers centraal staat. Bovendien kunnen we de Zorgfiets direct koppelen aan het plannings-, registratie- en declaratiesysteem van de zorginstelling.

Bij de Zorgfiets bieden we altijd een pilotfase aan, zodat jullie medewerkers de e-bike kunnen uitproberen. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Meer artikelen

Het Leasen van een E-bike: Wat je Moet Weten voordat je beslist

Het aanschaffen van een e-bike is een investering in gemak, duurzaamheid en mobiliteit. Voor velen is leasen een aantrekkelijke optie, gezien de flexibiliteit en het vermijden van hoge aanschafkosten. Voordat je echter een e-bike least, zijn er enkele belangrijke punten waar je als bedrijf op moet letten. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Stimuleer, beweeg, transformeer: de kracht van de e-bike in jouw bedrijf

Het stimuleren van e-bike gebruik biedt vele voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Het verbeteren van de gezondheid, het verminderen van milieubelasting en het creëren van een positieve bedrijfscultuur zijn slechts enkele voordelen.

Verplichte CO2-rapportage voor zakelijk verkeer

Wist je dat je vanaf 1 juli 2024 verplicht bent om het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van je medewerkers te rapporteren? Dit geldt voor organisaties vanaf 100 medewerkers en meer.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.