Fiets van de zaak

Als je voor een e-bike kiest, dan stoot je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uit dan een benzineauto en ook ruim 25 keer minder dan een elektrische auto. Een flinke besparing dus. Daarnaast is de e-bike goedkoper in aanschaf en gebruik dan de auto.

Milieuvoordelen e-bike

Wist je dat als je voor een e-bike kiest, je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uitstoot dan een benzineauto? En ook ruim 25 keer minder dan een elektrische auto. Een flinke besparing dus. Daarnaast is de e-bike veel goedkoper in aanschaf en gebruik dan de auto.

In ander voordeel is dat je met de e-bike geen uitstoot van CO2 of fijnstof hebt. Vooral in steden is dat een groot pluspunt. Bij het opwekken van de elektriciteit van de accu komt er wel een beetje CO2 vrij maar dat is veel minder dan wat een auto aan CO2 veroorzaakt. Een e-bike veroorzaakt minder dan 2 procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde benzineauto en minder dan 4 procent van de CO2-uitstoot van een elektrische auto.

Fiets van de zaak

Veel werkgevers betalen een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer, ook als je op de fiets komt. Maar als je kiest voor een leasefiets via je werk dan mag je deze ook privé gebruiken.  Net als bij een (lease)auto van de zaak, is er een bijtelling: je moet 7% van de waarde van de fiets bij je loon optellen. Over dat bedrag betaal je inkomstenbelasting. Voor de meeste mensen komt dat neer op een paar euro per maand.

Een voordeel van de leasefiets is je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud, verzekering en pechhulp want dat verzorgen wij allemaal.

Meer weten over welke mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn? We denken graag mee via info@zorgfiets.nl of de chatfunctie.

 

Bron: Milieu centraal & Rotterdamse Fietsalliantie

Meer artikelen

Integratie van de e-bikes in de zorgsector

In de zoektocht naar duurzamere bedrijfspraktijken streven zorgbedrijven ernaar om innovatieve oplossingen te vinden die niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook het welzijn van hun medewerkers verbeteren. Een opkomende trend die hier perfect op aansluit, is het introduceren van e-bikes op de werkplek.

Het Leasen van een E-bike: Wat je Moet Weten voordat je beslist

Het aanschaffen van een e-bike is een investering in gemak, duurzaamheid en mobiliteit. Voor velen is leasen een aantrekkelijke optie, gezien de flexibiliteit en het vermijden van hoge aanschafkosten. Voordat je echter een e-bike least, zijn er enkele belangrijke punten waar je als bedrijf op moet letten. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Stimuleer, beweeg, transformeer: de kracht van de e-bike in jouw bedrijf

Het stimuleren van e-bike gebruik biedt vele voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Het verbeteren van de gezondheid, het verminderen van milieubelasting en het creëren van een positieve bedrijfscultuur zijn slechts enkele voordelen.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.