Fiets van de zaak

Als je voor een e-bike kiest, dan stoot je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uit dan een benzineauto en ook ruim 25 keer minder dan een elektrische auto. Een flinke besparing dus. Daarnaast is de e-bike goedkoper in aanschaf en gebruik dan de auto.

Milieuvoordelen e-bike

Wist je dat als je voor een e-bike kiest, je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uitstoot dan een benzineauto? En ook ruim 25 keer minder dan een elektrische auto. Een flinke besparing dus. Daarnaast is de e-bike veel goedkoper in aanschaf en gebruik dan de auto.

In ander voordeel is dat je met de e-bike geen uitstoot van CO2 of fijnstof hebt. Vooral in steden is dat een groot pluspunt. Bij het opwekken van de elektriciteit van de accu komt er wel een beetje CO2 vrij maar dat is veel minder dan wat een auto aan CO2 veroorzaakt. Een e-bike veroorzaakt minder dan 2 procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde benzineauto en minder dan 4 procent van de CO2-uitstoot van een elektrische auto.

Fiets van de zaak

Veel werkgevers betalen een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer, ook als je op de fiets komt. Maar als je kiest voor een leasefiets via je werk dan mag je deze ook privé gebruiken.  Net als bij een (lease)auto van de zaak, is er een bijtelling: je moet 7% van de waarde van de fiets bij je loon optellen. Over dat bedrag betaal je inkomstenbelasting. Voor de meeste mensen komt dat neer op een paar euro per maand.

Een voordeel van de leasefiets is je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud, verzekering en pechhulp want dat verzorgen wij allemaal.

Meer weten over welke mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn? We denken graag mee via info@zorgfiets.nl of de chatfunctie.

 

Bron: Milieu centraal & Rotterdamse Fietsalliantie

Meer artikelen

Verplichte CO2-rapportage voor zakelijk verkeer

Wist je dat je vanaf 1 januari 2024 verplicht bent om het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van je medewerkers te rapporteren? Dit geldt voor organisaties vanaf 100 medewerkers en meer.

Aansprakelijkheidsverzekering zakelijke e-bike

Voor zakelijke e-bikes moet een speciale verzekering worden afgesloten. Niet alle ondernemers zijn daarvan op de hoogte. Wij van de Zorgfiets werken samen met een Nederlandse, onafhankelijke verzekeringspartij die een WA + Ongevallen Opzittende verzekering voor de zakelijke e-bike biedt.

Ben jij al bekend met de voordelen van het zakelijk leasen van een e-bike?

Wist je dat 1 op de 2 werknemers interesse heeft in een fiets van de zaak? De fiets is de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde in Nederland! Fietsen houdt werknemers gezond en verlaagt het ziekteverzuim tot 25%.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.