De thuiszorgmedewerkers van Lelie zorggroep Rotterdam maken gebruik van de zorgfiets

De thuiszorgmedewerkers van de Lelie zorggroep in Rotterdam maken sinds maart 2022 gebruik van de zorgfiets. Naast de vele voordelen voor het milieu bevordert de zorgfiets ook de vitaliteit van de medewerkers.

Aad de Kool, regiomanager Lelie zorggroep in Rotterdam en Katwijk vult aan: ‘’Er zijn veel maatschappelijke redenen die voor ons belangrijk zijn.
De zorgkloof is een grote reden. We kunnen altijd en overal nog veel jonge mensen in de zorg als collega gebruiken. Die zijn er niet morgen, dus moeten we creatief onze huidige professionele collega’s inzetten. Verlies aan reistijd is niet alles oplossend, maar draagt wel bij. Elke cliënt die we hiermee extra van zorg kunnen voorzien is winst! En als bijkomend voordeel zien we natuurlijk het milieu, waar we door de inzet van de zorgfiets een steentje hopen bij te dragen aan de CO2 reductie.

Daarnaast blijft het parkeren in een grote stad als Rotterdam een dure en tijd kostende uitdaging, de zorgfiets gaat ons hier ook bij helpen. Last but not least, hopen we ook dat de collega’s vaker de fiets willen pakken, lekker even uitwaaien van de ene naar de andere client… a healthy body makes a healthy mind! Kom in de zorg want @zorgisleuk!”

”We hopen dat heel veel bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en voor hun collega’s ook zo’n prachtige fiets ter beschikking stellen.”

Achtergrond informatie:

De Zorgfiets biedt voordelen voor het milieu en bevordert de vitaliteit van de medewerkers.

In samenwerking met Bazz e-bikes heeft de Zorgfiets.nl een moderne, comfortabele en zeer gebruiksvriendelijke zorgfiets ontwikkeld. De zorg e-bike is een totaalpakket van service, verzekering en beschikt ook nog over een unieke zorgknop waarmee je direct in verbinding staat met de alarmcentrale bij pechhulp, medische hulp of bescherming. Het is dus de eerste e-bike in de zorgmarkt die daadwerkelijk ontzorgt en daarmee dus ook echt een zorgfiets is.
De ingebouwde GPS geeft de werkgever tevens de mogelijkheid om haar e-bike fleet te managen en hiermee werkprocessen te optimaliseren.

Ook benieuwd hoe de zorgfiets de mobiliteit van jouw bedrijf kan verbeteren? Neem hier contact op voor meer informatie of een vrijblijvende proefrit.

 

Meer artikelen

Fiets van de zaak

Als je voor een e-bike kiest, dan stoot je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uit dan een benzineauto en ook ruim 25 keer minder dan een elektrische auto. Een flinke besparing dus. Daarnaast is de e-bike goedkoper in aanschaf en gebruik dan de auto.

Ben jij al bekend met de voordelen van het zakelijk leasen van een e-bike?

Wist je dat 1 op de 2 werknemers interesse heeft in een fiets van de zaak? De fiets is de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde in Nederland! Fietsen houdt werknemers gezond en verlaagt het ziekteverzuim tot 25%.

Gratis uitproberen van de Zorgfiets

Ben jij of ken jij een thuiszorgmedewerker, mantelzorger die iedere dag onderweg is om zorg op locatie te ontlenen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We stellen namelijk in de zomermaanden (t/m september) enkele zorgfietsen gratis ter beschikking.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.