De thuiszorgmedewerkers van Lelie zorggroep Rotterdam maken gebruik van de zorgfiets

De thuiszorgmedewerkers van de Lelie zorggroep in Rotterdam maken sinds maart 2022 gebruik van de zorgfiets. Naast de vele voordelen voor het milieu bevordert de zorgfiets ook de vitaliteit van de medewerkers.

Aad de Kool, regiomanager Lelie zorggroep in Rotterdam en Katwijk vult aan: ‘’Er zijn veel maatschappelijke redenen die voor ons belangrijk zijn.
De zorgkloof is een grote reden. We kunnen altijd en overal nog veel jonge mensen in de zorg als collega gebruiken. Die zijn er niet morgen, dus moeten we creatief onze huidige professionele collega’s inzetten. Verlies aan reistijd is niet alles oplossend, maar draagt wel bij. Elke cliënt die we hiermee extra van zorg kunnen voorzien is winst! En als bijkomend voordeel zien we natuurlijk het milieu, waar we door de inzet van de zorgfiets een steentje hopen bij te dragen aan de CO2 reductie.

Daarnaast blijft het parkeren in een grote stad als Rotterdam een dure en tijd kostende uitdaging, de zorgfiets gaat ons hier ook bij helpen. Last but not least, hopen we ook dat de collega’s vaker de fiets willen pakken, lekker even uitwaaien van de ene naar de andere client… a healthy body makes a healthy mind! Kom in de zorg want @zorgisleuk!”

”We hopen dat heel veel bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en voor hun collega’s ook zo’n prachtige fiets ter beschikking stellen.”

Achtergrond informatie:

De Zorgfiets biedt voordelen voor het milieu en bevordert de vitaliteit van de medewerkers.

In samenwerking met Bazz e-bikes heeft de Zorgfiets.nl een moderne, comfortabele en zeer gebruiksvriendelijke zorgfiets ontwikkeld. De zorg e-bike is een totaalpakket van service, verzekering en beschikt ook nog over een unieke zorgknop waarmee je direct in verbinding staat met de alarmcentrale bij pechhulp, medische hulp of bescherming. Het is dus de eerste e-bike in de zorgmarkt die daadwerkelijk ontzorgt en daarmee dus ook echt een zorgfiets is.
De ingebouwde GPS geeft de werkgever tevens de mogelijkheid om haar e-bike fleet te managen en hiermee werkprocessen te optimaliseren.

Ook benieuwd hoe de zorgfiets de mobiliteit van jouw bedrijf kan verbeteren? Neem hier contact op voor meer informatie of een vrijblijvende proefrit.

 

Meer artikelen

Integratie van de e-bikes in de zorgsector

In de zoektocht naar duurzamere bedrijfspraktijken streven zorgbedrijven ernaar om innovatieve oplossingen te vinden die niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook het welzijn van hun medewerkers verbeteren. Een opkomende trend die hier perfect op aansluit, is het introduceren van e-bikes op de werkplek.

Het Leasen van een E-bike: Wat je Moet Weten voordat je beslist

Het aanschaffen van een e-bike is een investering in gemak, duurzaamheid en mobiliteit. Voor velen is leasen een aantrekkelijke optie, gezien de flexibiliteit en het vermijden van hoge aanschafkosten. Voordat je echter een e-bike least, zijn er enkele belangrijke punten waar je als bedrijf op moet letten. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Stimuleer, beweeg, transformeer: de kracht van de e-bike in jouw bedrijf

Het stimuleren van e-bike gebruik biedt vele voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Het verbeteren van de gezondheid, het verminderen van milieubelasting en het creëren van een positieve bedrijfscultuur zijn slechts enkele voordelen.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.