De thuiszorgmedewerkers van Lelie zorggroep Rotterdam maken gebruik van de zorgfiets

De thuiszorgmedewerkers van de Lelie zorggroep in Rotterdam maken sinds maart 2022 gebruik van de zorgfiets. Naast de vele voordelen voor het milieu bevordert de zorgfiets ook de vitaliteit van de medewerkers.

Aad de Kool, regiomanager Lelie zorggroep in Rotterdam en Katwijk vult aan: ‘’Er zijn veel maatschappelijke redenen die voor ons belangrijk zijn.
De zorgkloof is een grote reden. We kunnen altijd en overal nog veel jonge mensen in de zorg als collega gebruiken. Die zijn er niet morgen, dus moeten we creatief onze huidige professionele collega’s inzetten. Verlies aan reistijd is niet alles oplossend, maar draagt wel bij. Elke cliënt die we hiermee extra van zorg kunnen voorzien is winst! En als bijkomend voordeel zien we natuurlijk het milieu, waar we door de inzet van de zorgfiets een steentje hopen bij te dragen aan de CO2 reductie.

Daarnaast blijft het parkeren in een grote stad als Rotterdam een dure en tijd kostende uitdaging, de zorgfiets gaat ons hier ook bij helpen. Last but not least, hopen we ook dat de collega’s vaker de fiets willen pakken, lekker even uitwaaien van de ene naar de andere client… a healthy body makes a healthy mind! Kom in de zorg want @zorgisleuk!”

”We hopen dat heel veel bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en voor hun collega’s ook zo’n prachtige fiets ter beschikking stellen.”

Achtergrond informatie:

De Zorgfiets biedt voordelen voor het milieu en bevordert de vitaliteit van de medewerkers.

In samenwerking met Bazz e-bikes heeft de Zorgfiets.nl een moderne, comfortabele en zeer gebruiksvriendelijke zorgfiets ontwikkeld. De zorg e-bike is een totaalpakket van service, verzekering en beschikt ook nog over een unieke zorgknop waarmee je direct in verbinding staat met de alarmcentrale bij pechhulp, medische hulp of bescherming. Het is dus de eerste e-bike in de zorgmarkt die daadwerkelijk ontzorgt en daarmee dus ook echt een zorgfiets is.
De ingebouwde GPS geeft de werkgever tevens de mogelijkheid om haar e-bike fleet te managen en hiermee werkprocessen te optimaliseren.

Ook benieuwd hoe de zorgfiets de mobiliteit van jouw bedrijf kan verbeteren? Neem hier contact op voor meer informatie of een vrijblijvende proefrit.

 

Meer artikelen

Samenwerking Bazz E-Bikes

Zorgfiets.nl is voor het produceren en leveren van de e-bike een unieke samenwerking aangegaan met het Nederlandse bedrijf: Bazz E-Bikes. Bazz E-Bikes is in 2017 gestart met de door hen zelf ontwikkelde en sterke bezorg e-bike. Inmiddels houdt deze e-bike zich al jaren staande in de sterk groeiende bezorgmarkt. Door de samenwerking met zorgfiets.nl wil en kan Bazz E-Bikes zich ook richten op de zorgmarkt.

Onbezorgd verzekerd

Met het zakelijke E-bike zeker pakket van Mmobility is niet alleen schade aan of diefstal van de e-bike verzekerd, maar ook letselschade van de opzittende werknemer en schade aan (spullen van) derden.

Samenwerkingsverband met Trigion leidt tot eerste Nederlandse connected e-bike

Beveiligingsorganisatie Trigion, onderdeel van Facilicom Group, en Zorgfiets.nl slaan de handen in een om veiligheid en mobiliteit te verbeteren en zo een veiligere en mobielere leefomgeving te creëren.

Vragen over de Zorgfiets? Neem contact op!

Download onze folder

Heb jij onze nieuwe brochure al gelezen? Laat je gegevens achter om deze direct te bekijken.